Skøyteguiden

Turskøyteperler over hele Norge, presentert av isobservatører som kjenner vannene godt.

Plassedammen

Plassedammen er et lite vann i Krokskogen, 9 km nord-nordvest fra By i Lommedalen, som kan by på fine skøyteturer tidlig i sesongen. AdkomstDet enkleste er nok å sykle fra By i Lommedalen. Du kan velge mellom østre eller vestre side av Lomma. Piggdekk er påkrevd, da veien stort sett er isete før snøen kommer.Fortsett å les «Plassedammen»

Nedre Toke

Nedre Toke er et av de store vannene i Kragerøvassdraget der de større områdene legger seg først på de litt utpå nyåret. Det er lett å parkere med bil i sørenden, og sikkert flere andre steder, og egner seg for en heldagstur på isen. Med sine mange fjorder og øyer, er det en sann perleFortsett å les «Nedre Toke»

Nøklevann

Nøklevann er et mellomstort vann i Østmarka, som legger seg relativt tidlig i sesongen. Det har spennende natur, som gir villmarksfølelse mange steder, og man passerer en rekke odder, bukter og kanaler langs ferden rundt vannet. -En sann perle av et bynært vann i Oslo. Hvis man bruker litt tid, og utforsker vannet, kan detFortsett å les «Nøklevann»

Steinsfjorden

Steinsfjorden er egentlig en av armene til Tyrifjorden, men er vesentlig grunnere, og har derfor ofte en litt annen sesong enn Tyrifjorden. Alle spisser som går nord og sør er ofte svake punkt, så her fungerer ikke tipset med å gå helt inntil land. Det holder ofte å gå en 5 til 15 meter fraFortsett å les «Steinsfjorden»

Østre Vansjø

Østre Vansjø, eller Storefjorden, kan karak­teriseres som en innlandsskjærgård, og består av syv større øyer, flere fjordarmer og en rekke sund og holmer. Her er det mulig å legge opp til en heldagstur med mange variasjoner av lengde og rasteplasser. Legger du turen forbi Henestangen – Tombøya og videre nordover, er du inne i etFortsett å les «Østre Vansjø»

Mjermen

Mjermen er et stort vann som egner seg til en heldagstur, med sine mange viker og fjordbassenger, som går gjennom kultur-mark, så vel som flott skogsterreng. Man må påregne å gå på land ved passering av enkelte åpne eller svake områder. AdkomstMjermen er lettest å nå med bil. Noen parkeringsmuligheter er angitt i kartet, menFortsett å les «Mjermen»

Vestre Vansjø

Vestre Vansjø kan by på gode isforhold tidlig i skøytesesongen. Første islegging skjer i Lødengfjorden, hvor en fra Rødsund bru kan gå ca 3 km nordover til en fin raste-plass helt innerst i fjorden. Senere i sesongen, når isen legger seg på større områder, frister en tur på Vanem-fjorden, og rundt Dillingøya. På denne turenFortsett å les «Vestre Vansjø»

Lyseren

Lyseren ligger i Spydeberg og Enebakk, på grensen mellom Østfold og Akershus. Det er et forholdsvis stort vann, men har et lite nedbørsfelt, og har derfor ingen større tilførselselver. AdkomstNordenden nåes med buss 550 fra Oslo sentrum til Tømmerbråten og 2,5 km gange til Bermerud Badeplass, der det er en stor parkeringsplass. For å kommeFortsett å les «Lyseren»

Tyrifjorden

Tyrifjorden er det nest største vannet på Østlandet, bare Mjøsa er større. Det er blant Norges største, målt i volum, og består av Holsfjorden, Nordfjorden og Steinsfjorden. Steinsfjorden har fått sitt eget kapittel. Dette er vannet for de mer erfarne. Det er av og til drømmeforhold på store flater, men Storelva, regulering, og vannstrømmer gjørFortsett å les «Tyrifjorden»

Laster…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

%d bloggere like this: