Skøyteguiden

Turskøyteperler over hele Norge, presentert av isobservatører som kjenner vannene godt.

Rjupetjernet

Knappt synlig från vägen gömmer sig denna tidiga lilla sjö, som har en dramatiskt nära fond av Synshorn. AdkomstDer finns en liten parkeringsplats utmed Bygdinvegen i linje med norra delen av sjön. I söder finns en stig fram till sjön. Båda vägarna till sjön är ungefär 1 km. GenereltSjön lägger sig först i den grundaFortsett å lese «Rjupetjernet»

Stavtjerne

Stavtjerne er en sjö att bevaka tidigt på säsongen, vackert inramad av Bitihorn, Synshorn och Valdresflye. AdkomstParkeringsplatser finns utmed Bygdinvegen. GenereltSjön lägger sig först i sydöstra viken. Med en kall och snöfattig start på vintern skulle Stavtjerne med de sju små närliggande vattnen kunna ligga med blank is samtidigt. Vid ankomst söderifrån har man godFortsett å lese «Stavtjerne»

Gjende

Gjende har en smaragdgrön färg tack vare de stora mängderna morenmassa från Memurubreen som tillförs via älven Muru. Att åka på grön stålis över hela Gjende förblir kanske en dröm, eller kanskje inte, om det något år skulle bli extremt snöfattigt, lite vind och kallt under en ovanligt lång period. AdkomstOm det är lite ellerFortsett å lese «Gjende»

Nedre Leirungen

Delvis omgiven av branta fjäll, och med utsikt uppemot Besseggen, är denna lilla sjö en pärla att fånga tidigt på säsongen. AdkomstEn liten parkeringsplats finns utmed Valdresfly­vegen, vid infarten till Leirungs­vegen. Det är 500 meter att gå på Leirungsvegen till nordöstra spetsen av Nedre Leirungen. GenereltSjön är lättillgänglig och liten, men bjuder ändå på såFortsett å lese «Nedre Leirungen»

Plassedammen

Plassedammen er et lite vann i Krokskogen, 9 km nord-nordvest fra By i Lommedalen, som kan by på fine skøyteturer tidlig i sesongen. AdkomstDet enkleste er nok å sykle fra By i Lommedalen. Du kan velge mellom østre eller vestre side av Lomma. Piggdekk er påkrevd, da veien stort sett er isete før snøen kommer.Fortsett å lese «Plassedammen»

Nedre Toke

Nedre Toke er et av de store vannene i Kragerøvassdraget der de større områdene legger seg først på de litt utpå nyåret. Det er lett å parkere med bil i sørenden, og sikkert flere andre steder, og egner seg for en heldagstur på isen. Med sine mange fjorder og øyer, er det en sann perleFortsett å lese «Nedre Toke»

Nøklevann

Nøklevann er et mellomstort vann i Østmarka, som legger seg relativt tidlig i sesongen. Det har spennende natur, som gir villmarksfølelse mange steder, og man passerer en rekke odder, bukter og kanaler langs ferden rundt vannet. -En sann perle av et bynært vann i Oslo. Hvis man bruker litt tid, og utforsker vannet, kan detFortsett å lese «Nøklevann»

Steinsfjorden

Steinsfjorden er egentlig en av armene til Tyrifjorden, men er vesentlig grunnere, og har derfor ofte en litt annen sesong enn Tyrifjorden. Alle spisser som går nord og sør er ofte svake punkt, så her fungerer ikke tipset med å gå helt inntil land. Det holder ofte å gå en 5 til 15 meter fraFortsett å lese «Steinsfjorden»

Østre Vansjø

Østre Vansjø, eller Storefjorden, kan karak­teriseres som en innlandsskjærgård, og består av syv større øyer, flere fjordarmer og en rekke sund og holmer. Her er det mulig å legge opp til en heldagstur med mange variasjoner av lengde og rasteplasser. Legger du turen forbi Henestangen – Tombøya og videre nordover, er du inne i etFortsett å lese «Østre Vansjø»

Mjermen

Mjermen er et stort vann som egner seg til en heldagstur, med sine mange viker og fjordbassenger, som går gjennom kultur-mark, så vel som flott skogsterreng. Man må påregne å gå på land ved passering av enkelte åpne eller svake områder. AdkomstMjermen er lettest å nå med bil. Noen parkeringsmuligheter er angitt i kartet, menFortsett å lese «Mjermen»

Laster…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

%d bloggere like this: