Kløsa

Kløsa är en favoritsjö! Den lägger sig relativt tidigt på säsongen, och har en lång, bergig, och ganska vild strandlinje, med lite bebyggelse. Den tillhör samma isläggningsordning som Langen i Østmarka, men stöper troligen oftare efter snöfall. Kløsa kan kompletteras med angränsande sjöar för en heldagstur.

Adkomst
Kløsa nås med bil via Dergernes, 1.5 timme från Oslo och 1 timme från Strömstad. Det är bra parkering för 8-10 bilar i nordväst.

Generelt
Östra sidan av Kløsa har ibland något svagare is än den västra sidan. Krokvattnet nås via en kort promenad. Det är en lite längre promenad till Langtjernet och Kolbjørnviksjøn i öster, men på bra stigar. Till Hivannet och Steinsvannet är det en ganska lång promenad i oländig terräng.

Data
Kløsa: 172m över havet
Krokvannet: 168m över havet
Langtjernet: 135m över havet
Kolbjørnviksjøen: 112m över havet

Sesong
Kløsa lägger sig lite senare än de allra tidigast säsongspremiärsjöarna, och får bärig is i slutet av november – början av december, och erbjuder till åkning hela säsongen även i mars och början av april. Langtjernet lägger sig tidigare.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: