Vestfjorden

Vestfjorden kan gi en relativt stor og ofte variert isflate å skøyte på. Sjøis er annerledes enn ferskvanns-is. Den føles “seigere” og gir ikke fra seg lyd på samme måte som ferskvanns-isen. Iskanten mot åpent vann kan være brutt opp i store sammenfrossede flak på grunn av bølger.

Adkomst
Det er stor plass, og 3 timer gratis parkering, ved Henie-Onstad Kunstsenter, og vanligvis lett å gå ut fra stranden. For en mer anonym entre, kan du parkere på Kadettangen og gå til nord-øst-spissen av Kalvøya.

Generelt
Isoppsynet i Bærum merker hver vinter en trasé for turgåere fra Sandvika til Storøya/Fornebu når isen når en tykkelse på ca 15 cm, forutsatt tilfredstillende kvalitet på isen. Sesongen 2018/19 ble forholdene aldri gode nok til merking, mens det i sesongen 2020/21 var lange perioder med svært gode forhold. Hverken de eller politiet er veldig glad for høy aktivitet i dette området tidlig i sesongen, i det uerfarne ofte blir fristet til å gå utpå når de ser en skøyter på tur. Samtidig viser de stadige avisoppslagene at det alltid er noen som går ut på de usikre områdene og går gjennom isen, til tross for at isoppsynet har meldt isen som sikker.

Sesong
Vestfjorden legger seg sjelden før jul, men kan ha lange perioder med fine forhold i januar og februar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: