Tyrifjorden

Tyrifjorden er det nest største vannet på Østlandet, bare Mjøsa er større. Det er blant Norges største, målt i volum, og består av Holsfjorden, Nordfjorden og Steinsfjorden. Steinsfjorden har fått sitt eget kapittel.


Dette er vannet for de mer erfarne. Det er av og til drømmeforhold på store flater, men Storelva, regulering, og vannstrømmer gjør at du ofte bare har timer på deg når det er flotte forhold. Vinden får godt tak fra mange kanter, og siden fjorden er formet som en stor H, bryter dette opp isen fort.


Adkomst
Kjør E16 til Storøya. Det er fin parkering i båthavna og ved Golfbanen. Isen ved båthavna og brua er ofte svak. Det går også an å parkere på Sundøya. Fra begge startsteder kreves det litt manøvrering for å komme seg til den beste isen. Bruk data fra Regobs.


Generelt
I Skøytesammenheng, er Tyrifjorden et forbausende lite brukt vann. Vannet krever kunnskap, men har av og til drømme-forhold. Jeg er ofte helt alene utpå her.


Data
– Høyde over havet: 63m
– Dybde: 295m


Sesong
Hele fjorden legger seg meget sjelden, men rundt nyttår er det ofte mulig å starte langs land. SIden isen går opp og legger seg flere ganger, kan det være flott her helt til april.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: