Kystnær rundtur mellom Kragerø og Risør

Runden om Ilsjø, Hansjø, Skarvann, Lonene, Leivann og Eidsvann tar deg innom både Telemark og Aust Agder fylker, med bare korte fotturer mellom vannene. Bortsett fra Skarvann, som er spennende å utforske med sine mange kriker, er vannene for det meste smale. Særlig gjelder det Lonene, som ligger mellom Skarvann og Leivann, og som renner ut i Skagerak like syd for fylkesvei 351.


På grunn av vannføringen skal man være oppmerksom i de trangeste passasjene, spesielt der Lonene munner ut i Leivann. Det anbefales å ta avstikkeren ned til havet, der man kommer ned til et gammelt sagverk. Fra dammen har man fri sikt utover Skagerak.


Adkomst
Parkering ved Ilsjø. Ta gjerne en runde der før du går Øyfjellveien ned til nordspissen av Ilsjø. Runden ender opp i Eidsvann. Det er et par hundre meter fra nordenden til Barlandskilen (saltvann). Der er det også mulig å parkere noen få biler dersom det er snøfritt.


Generelt
Lav beliggenhet og kystklima gjør det vanskelig å føre statistikk for skøytesesong. Som med lavtliggende vann generelt, kan disse ha flere sesonger i løpet av vinteren, når snøen smelter og fryser. Men på Langvann pleier snøen å bli liggende. Vannene er så interessante å skøyte på at det er verdt å ta turen i de korte tidsvinduene isen ligger blank.


Sesong
Korte tidsvinduer fra sent desember.
Ismeldinger
Turskøyting rundt Kragerø på Facebook

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: