Ny organisering av turskøytegruppa

 7. september var 13 av de sentrale aktivistene i turskøytemiljøet samla for å stifte foreningen «Turskøyting». Vedtekter og en kontingent på 100 kroner ble vedtatt, og et styre på 6 personer, ble oppnevnt (se under).

Dette er altså ikke så mye nytt. Vi er de samme ildsjelene og har akkurat samme program som før, men vi har i lengre tid hatt en diskusjon gående med Skiforeningen om hva slags tilknytning vi bør ha til dem, og hvordan vi bør samarbeide og framstå i offentligheten. Særlig er det informasjonsdelen og sikkerhetstenkningen som til tider har blitt utfordra. Vi har ikke følt at Skiforeningen har vært så entusiastiske for å satse på skøyter og gi oss den støtte vi trenger.

Vi har derfor sett oss om etter andre mulige samarbeidspartnere, og vi har hatt møte og samtaler med DNT Oslo og omegn. Det er full åpenhet om dette, både mellom oss og de to foreningene, og dem imellom.

Det kan også være andre alternativer. Vi ser at en slik avklaring kan ta litt tid, og vi trenger å ha en del praktiske saker på plass før sesongen starter. Det gjelder først og fremst registrering av sesongens medlemmer og innmelding i skridsko.net, som nå skjer manuelt og krever mye arbeid for den som gjør det i dag. Vi forventer ytterligere økning i pågangen fra nye folk til vinteren, og vi må registrere og kurse folk, og holde allmennheten informert gjennom innlegg og intervjuer i media, kontakt med off myndigheter mm.

Da er det hensiktsmessig å etablere en forening, skaffe et organisajonsnummer og konto, og få orden på registreringen. Så denne stiftinga er pr. i dag av rent praktisk art, for å kunne håndtere tilstrømmingen av medlemmer til vinterens skøyting. Vi fortsetter diskusjonen om en eventuell tilknytning til en større organisasjon, og hvordan vi skal drive framover.

Vi vil fortsatt bruke Facebook og andre ulike plattformer, ikke minst vår egen nettside turskøyting.no. Vi samordner selvsagt med skridsko.net.

Hilsen   styre@turskoyting.no
Rolf Utgård (leder), Pollyanna von Knorring, Hans Aspenberg, Terje Johnsen,
Håvard Tørring og Oddvin Lund.

7 kommentarer om “Ny organisering av turskøytegruppa

  1. Hva med Våja, Grøa og Skjellbreia i Gran/Brandbu-området. Kunne ikke disse vannene være flotte for en fellestur.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: