Turskøyteguiden – en oppdatering

Det er på høy tid med en liten oppdatering om Turskøyteguiden. At det har vært stille en stund, skyldes faktisk ikke at prosjektet har stoppet opp, snarere tvert imot. Men det betyr også at jeg har både gode og dårlige nyheter å komme med, så for å legge opp til en naturlig stigende stemning, kommer den dårlige nyheten først.

Turskøyteguiden blir dessverre ikke ferdig til jul i år. Da vi i sommer hadde valget mellom å slite oss ut på å stresse ferdig et produkt vi ikke ville blitt helt fornøyd med, eller å ta oss tiden til å fortsette å ha det moro mens vi gjør ferdig det vi tror blir en kanonbok, valgte vi det siste. Jeg vet vi sa før jul i år, da vi forhåndssolgte boken, og om det er noen av dere som ønsker å få pengene tilbake nå, så skal dere naturligvis få det. Men jeg håper dere fortsetter å lese, og tenker at dette er så spennende at dere vil henge med litt til.

For, det er fryktelig mye spennende som har skjedd siden sist.

Takket være innsatsen til 35-40 bidragsytere, har vi nå fått inn over 100 vann! Det betyr at dette blir en kloss av en bok. Det bidrog naturlig nok også litt til den dårlige nyheten, men det blir for drøyt å legge skylden for at vi ikke blir ferdige på de som har bidratt.

I tillegg har vi nå på plass en utgivelsesavtale med friluftsforlaget Calazo (www.calazo.se). Calazo har gitt ut mange bøker om turskøyting i Sverige, og ønsker nå å gi ut denne boken i Norge, naturligvis på norsk. Dette vil gjøre boken tilgjengelig gjennom kanalene til Calazo, og sannsynligvis bety mye for utbredelsen. Men det betyr også at dette plutselig gikk fra å være et lite selvpubliseringsprosjekt, til å bli et  både større og mer seriøst prosjekt. Blant annet har det gått fra å være et prosjekt med individuelle og uavhengige tekster, skrevet av mange ulike forfattere, til et prosjekt som krever større grad av rød tråd gjennom tekstene. Dermed fikk vi en aldri så liten ekstrajobb med å bearbeide de innkomne bidragene til en noe mer sammenhengende tekst.

Det er det hullet jeg krøp ned i, i sommer, og som jeg har tenkt å bli værende i, frem til jeg kommer meg gjennom alle bidragene, naturligvis med høyst gyldig fravær når isen nå er i ferd med å legge seg over vannene jeg jobber meg gjennom.

Så planen nå, er å gjøre dette ferdig på en ordentlig måte. Det skal fortsette å være moro, så det betyr at det får ta den tiden det tar. Samtidig betyr det at det blir bra, og at det blir ferdig!

Med det, gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig god skøytesesong. Måtte kulden komme og legge sitt isleggende teppe over landet, samtidig som snøen godt kan vente til vi alle har fått gått så mye at vi trenger en god pause.

En tanke om “Turskøyteguiden – en oppdatering

  1. Hei Håvard, dette er spennende! Jeg skulle ønske få se en liste – over de vanna som har blitt beskrevet så langt, slik at vi andre som ikke har bidratt kanskje kunne fylle ut litt, med flere vann.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: