Da Femsjøen kom på CNN

Pussig overskrift kanskje, men den ettermiddagen på Femsjøen ved Halden ble såpass spesiell at videoen jeg tok opp med telefonen fant veien via Halden Arbeiderblad, til NRK og videre til på CNN etter et par dager. Plutselig var våre utrolige opplevelser på isen i verdens fokus – en stakket stund. Dagen startet med felles avreise fra Oslo grytidlig – målet var Store Erte som var et flott mål i seg selv med god og solid stålis 10-15 cm. Etter å ha vært Erte rundt, hadde noen fått nyss om at det kanskje kunne være farbar is på Femsjøen også. Den hadde vært helt åpen på tirsdagen, dette var søndags ettermiddag, og i mellomtiden hadde det vært stille, kaldt vær med klare netter. Så hvorfor ikke? Vi samlet oss i en bukt på østsiden av sjøen. Stålisen der var en generasjon gammel, 10-12 cm tykk, men et par hundre meter utpå var det et markert skille der «ny-isen» startet. Den var bare en 5-6 cm. Hadde jeg vært alene hadde jeg uten tvil snudd der, men jeg ble noe tvilende med gjengen utover. Med røslige Rolf først gikk vi på rekke – og isen sang under oss. Men tonen var ikke for høy, så usikkerheten min gikk over i ren nytelse. Det var jo helt perfekt. Vindstille, helt klart, sola var på vei ned og fullmånen på vei opp. Vi gikk vestover, så nordover et par tre km mot inn-oset fra Brekke hvor isen tynnet ut ytterligere – det hørte man man på tonen – så der snudde vi, og på vei tilbake gjorde jeg dette opptaket. Klikk på bildet for å se selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: