Nedre Toke

Nedre Toke er et av de store vannene i Kragerøvassdraget der de større områdene legger seg først på de litt utpå nyåret. Det er lett å parkere med bil i sørenden, og sikkert flere andre steder, og egner seg for en heldagstur på isen. Med sine mange fjorder og øyer, er det en sann perle å skøyte.

Adkomst
Med bil har en lett tilgang til vannet ved parkeringen på Merkebekk.

Generelt
Som en del av et vassdrag med stor vannføring, er det større åpne områder ved innløpet i nordvest, som strekker seg langt nedover. Du kan også forvente svekkede områder rundt øyer, skjær, og der hvor strømmen tar sterkest, gjennom hele sesongen. Rørholtfjorden er den dypeste delen av vannet, og holder seg åpen lengst. Det er også mange undervannsskjær som kan være svekkede områder. Mange av dem er merket med flytende merker.

Data
– Høyde over havet: 60m
– Dybde: 147m

Sesong
De større områdene legger seg først utpå nyåret, og avhengig av snø og neds­melting kan det by på muligheter utover senvinteren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: