Nøklevann

Nøklevann er et mellomstort vann i Østmarka, som legger seg relativt tidlig i sesongen. Det har spennende natur, som gir villmarksfølelse mange steder, og man passerer en rekke odder, bukter og kanaler langs ferden rundt vannet. -En sann perle av et bynært vann i Oslo. Hvis man bruker litt tid, og utforsker vannet, kan det by på en god tur tidlig på sesongen.

Adkomst
Det er flere parkeringsplasser nær vannet, og det nåes også lett med T-bane til Bøler.
Generelt
Det er ofte områder som ikke legger seg med en gang, og kan ha svekket is. Man observerer også ofte vindbrønner med senere islegging. Myrområdet syd for Sørli gård er et spennende kanalområde som anbefales. Det er ellers en rekke mindre bekker som kan ha svakere ved innløpene.

Data
– Høyde over havet: 163m
– Dybde: 34m

Sesong
Nøklevann legger seg gjerne litt etter de første vannene i Østmarka, men har ofte begynnende islegging sent i november. Perioder med mildvær kan smelte snøen ned, og gi gode skøyteforhold også senere på vinteren. I den sørlige delen ligger isen ofte lenge utover våren. Jeg har hatt en tur på et mindre, skøytbart område så sent som 1. mai.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: