Østre Vansjø

Østre Vansjø, eller Storefjorden, kan karak­teriseres som en innlandsskjærgård, og består av syv større øyer, flere fjordarmer og en rekke sund og holmer.


Her er det mulig å legge opp til en heldagstur med mange variasjoner av lengde og rasteplasser. Legger du turen forbi Henestangen – Tombøya og videre nordover, er du inne i et område som, på enkelte steder, gir opplevelse av urørt natur, fritt for menneskelige inngrep i landskapet. Nord for Gressøya anbefaler vi en rast på Tiurøya. Da har du flott utsikt sørover, og is så langt du kan se. De tre elvene Hobølelva, Haugerelva og Nordby/Mørkelva, som nå ikke er langt unna, er spennende opplevelser å legge inn på en tur.

Uansett anbefales strandnære turer i Østre Vansjø. Det forlenger turen, gir mange opplevelser og muligheter for utforsking av små viker og sund.

Adkomst
Det er en stor parkeringsplass ved Råde ungdomsskole. Her er det også mulighet for bussparkering. Det er ca 300 meter å gå på en skogsbilvei ned til vannet.

Generelt
Isforholdene vil over et så stort område variere en hel del fra god farbar is til åpent vann. Under en normal vinter, vil hele Østre Vansjø i perioder være helt tilfrosset. Vansjø er et regulert vann. Vær derfor obs på nedtapping.

Sesong
Det er sjelden at det er større områder med farbar is før i slutten av desember.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: