Vestre Vansjø

Vestre Vansjø kan by på gode isforhold tidlig i skøytesesongen. Første islegging skjer i Lødengfjorden, hvor en fra Rødsund bru kan gå ca 3 km nordover til en fin raste-plass helt innerst i fjorden.


Senere i sesongen, når isen legger seg på større områder, frister en tur på Vanem-fjorden, og rundt Dillingøya. På denne turen vil en normalt måtte benytte landpassering nord eller sør for Feøya, og forbi Dillingøy bru. Det mangler ikke på plasser for bål og rast, gjerne sør eller vestvendte. Prøv gjerne Grevlinghuken på Årevoldtangen, Havnahuken på Dillingøy og Kvernøyhuken på Store Kvernøy.


Adkomst
Det er stor parkeringsplass ved Rødsund bru, der det også er WC og plass til buss. Det er mer begrenset med plass, men også mulig å parkere ved Vaskeberget, Kjellerødveien 10 i Rygge.


Generelt
Vanemfjorden krever mere kulde før isen blir farbar, og legger seg gjerne noen uker etter Lødengfjorden ved normal kulde-utvikling. Vansjø er et regulert vann, og enkelte områder er mer strømutsatte ved nedtapping. Mosseelva er ved normal vannføring og vintre ikke farbar på skøyter. Vær obs på området nord for Tømmerøya, da isen her kan være overraskende ustabil.


Sesong
Lødengfjorden er et av områdene i Østfold som byr på skøyteis tidligst i sesongen, noen ganger allerede i slutten av november.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: