Elvåga

Elvåga er det nest største vannet i Østmarka, og ligger på fylkesgrensa mellom Oslo og Akershus, ved Mariholtet Sportsstue. Nord- og Sør Elvåga er demmet opp, og brukes som drikkevannskilder.

Adkomst
Fra nord er det 4,5 km på grusvei fra den store parkeringsplassen på Ellingsrud. Frielvåga, som ofte legger seg tidligere er en fin snarvei. Du kan også gå fra Rustadsaga i vest, eller fra Sandbakken i syd.

Generelt
Elvåga er et dypt regulert vann, og legger seg sjelden før slutten av desember. Vannet deles mellom Nord-Elvåga og Sør-Elvåga i det trange sundet ved Skyttenbrua, kalt “El Paso”. Med sin kystlinje på rundt 17km, øyer, holmer og bukter, byr Elvåga på fine skøyteopplevelser, litt utenfor allfarvei.

Data
Nord-Elvåga
– Høyde over havet 195m
– Strandlinje 17.8km
– Dybde 51m
Sør-Elvåga
– Høyde over havet 195m
– Dybde 25m

Sesong
Fra midten av desember, og utover. Sør-Elvåga legger seg gjerne noe tidligere.

3 kommentarer om “Elvåga

  1. Der du på kartet skriver om det dypeste partiet i Elvåga, syd for Brilleholmene: Øyene du henviser her, nesten oppe ved demningen, er ikke Brilleholmene. De lå omtrent midt på vannet, ca mellom Bestemorhølet og Gullsmeden. Etter oppdemningen i 1964 ligger Brilleholmene for det meste under vann. De stikker kun opp i perioder med ekstrem lav vannstand.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: